Arašídová omáčka ze tří surovin

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová
20 min.
41 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Arašídová omáčka ze tří surovin
Jestli milujete arašídové máslo tak jako my, tak musíte zkusit tuhle omáčku. Je z pár základních surovin, které určitě najdete ve spíži. Naše verze je vegetariánská s tofu, ale skvělá bude i s kuřecím masem. 

1 porce obsahuje

  • 576,2 kcal
  • 45 g sacharidů
  • 36,5 g tuků
  • 32,5 g bílkovin

Na 2 porce

Omáčka
Ostatní

Postup

  1. Na rozehřátou pánev dáme ghí a orestujeme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme tofu nakrájené na kostky, chvilku opečeme a následně zalijeme kokosovým mlékem a vodou.Arašídová omáčka ze tří surovin

  2. Přidáme arašídové máslo a kokosovou amino omáčku, rozmícháme tak, aby se nám vše propojilo a necháme na středním plameni vařit cca 10 minut. Dle potřeby můžeme přilít vodu. Ochutíme solí a pepřem.

  3. Těstoviny si uvaříme dle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře.

  4. Hotovou omáčku podáváme s uvařenými těstovinami a brokolicí. Servírujeme posypané sezamem.Arašídová omáčka ze tří surovin

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
41 Líbí se mi Uložit recept