Co jiného si udělat jako rychlý oběd nebo večeři, než lehký salát s tuňákem? A co mu dodat trochu mexický šmrnc? Tahle miska plná zeleniny je fakt bomba, kterou si můžete dát jen tak, nebo jí naplnit tortilly. Mňam!
1 porce obsahuje
- 632 kcal
- 41,5 g sacharidů
- 32 g tuků
- 33 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g tuňáka žlutoploutvého ve vlastní šťávě
- 1 červená paprika
- 1 avokádo
- 150 g kukuřice
- 200 g Vilgain R2E černých fazolí
- 2 jarní cibulky
- 10 cherry rajčat
- šťáva z limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- koriandr
- chilli paprička
Postup
-
Tuňáka vyndejte ze skla a v misce filety rozmačkejte na menší kousky.
-
Papriku, avokádo, jarní cibulky a cherry rajčata omyjte a nakrájejte na malé kousky. Pokud máte rádi pálivé, přidejte nakrájenou chilli papričku a všechnu zeleninu smíchejte s tuňákem a hrstí čerstvého koriandru.
-
V malé misce na zálivku smíchejte šťávu z jedné limetky, olivový olej, sůl, pepř a mletý kmín. Důkladně promíchejte, přidejte do mísy s ostatními ingrediencemi a dobře promíchejte.
-
Nechte salát odpočívat v chladu asi 10 minut, aby se chutě propojily.
-
Před podáváním můžete salát ozdobit ještě několika listy koriandru. Tak dobrou chuť!