Zeleninové saláty k létu neodmyslitelně patří. To se ví. Jaké kombo chutí ale vznikne, jakmile do salátu přidáš sladké a šťavnaté ovoce? To se nedá popsat, to se musí ochutnat! Vyzkoušej zeleninový salát s broskví, mozzarellou a schwarzwaldskou šunkou zalitý medovou zálivkou!
1 porce obsahuje
- 514 kcal
- 20 g sacharidů
- 31 g tuků
- 37,5 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 mozzarelly light
- 80 g schwarzwaldské šunky
- 1 broskev
- mix salátů
- 100 g cherry rajčat
- 20 g pražených dýňových semínek
- čerstvá bazalka
- oregano
- bazalka
- mořská sůl
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- citronová šťáva
Postup
-
Do mísy přendáme mix salátů, nakrájená cherry rajčata a lístky čerstvé bazalky.
-
Dále přidáme nakrájenou broskev, natrhanou schwarzwaldskou šunku a natrhanou mozzarellu. Salát posypeme sušenou bazalkou, oregánem, dýňovými semínky a mořskou solí.
-
V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a šťávu z 1/2 citrónu. Salát zalijeme zálivkou a můžeme jíst. Podáváme s opečeným Tousťákem.
-
Dobrou chuť.