Teriyaki je původně japonská technika přípravy masa, která dala název i slavné omáčce. Ta má skoro všechno, co si jen vaše chuťové pohárky umí představit – je tak akorát slaná, sladká i kyselá. Prostě skvělá! Jemnému kuřecímu dodá tu správnou šťávu. No však ochutnejte sami.
1 porce obsahuje
- 652 kcal
- 69 g sacharidů
- 20 g tuků
- 49 g bílkovin
Na 1 porci
- 150 g kuřecího masa
- 15 g teriyaki omáčky
- 1/2 šťávy z limetky
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 70 g jasmínové rýže
- 100 g brokolice
- 40 g fazolových lusků
- 40 g edamame
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 2 čajové lžičky sušeného česneku
- sůl
- pepř
- 1/3 hrnku vody
Postup
-
Maso si nakrájíme na kostky a naložíme jej do marinády ideálně pár hodin dopředu, aby se v hezky uleželo.
Marinádu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí. Přidáme maso a necháme odpočívat v lednici.
-
Dopředu si uvaříme rýži a maso vytáhneme z lednice alespoň půl hodiny předem.
-
Mezi tím, co se rýže vaří, připravíme zeleninu.
Ve větší pánvi na středním plameni rozehřejeme olej. Přidáme zeleninu, lehce ji opečeme a podlijeme vodou. Necháme ji vypařit. Zaprášíme česnekem, solí a pepřem a ještě chvíli opékáme, než zelenina začne zlátnout.
-
A teď hurá na maso!
V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme maso a opékáme na mírném plameni z každé strany zhruba šest minut.
-
Nakonec smícháme připravené maso, zeleninu a rýži. Posypeme podle vlastního gusta arašídy, sezamovými semínky a koriandrem. Potom už jen nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty a můžeme se do toho pustit.
Dobrou chuť.