Hummus je orientální pochoutka s nekonečným množstvím variací. My jsme ho tentokrát ozvláštnili sehraným duem mrkve a koriandru.
Vychutnejte si ho k zelenině a celozrnnému pečivu jako výživnou večeři nebo ho připravte přátelům jako součást piknikového občerstvení.
Obsahuje
- 508 kcal
- 65 g sacharidů
- 16 g tuků
- 26 g bílkovin
Ingredience
- 250 g ready to eat cizrny
- 100 g mrkve
- 20 g tahini
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1/2 šťáva z citrónu
- koriandr
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Mrkev zakápneme olivovým olejem, osolíme a dáme péct doměkka. V průběhu pečení kontrolujeme stav pomocí vidličky.
-
Předvařenou cizrnu důkladně propláchneme a hodíme do mixéru spolu s tahini, sušeným česnekem a citrónovou šťávou. Rozmixujeme do hladké konzistence.
-
Jakmile mrkev vychladne, přidáme ji do mixéru ke zbytku ingrediencí. Mixujeme podle toho, jak velké kousky v pomazánce preferujeme. Můžeme ji rozmixovat dohladka, nebo nechat na větší kousky.
Na konec mixování přidáme do nádoby ještě hrst čerstvého koriandru.
-
Hummus můžeme ihned podávat se zeleninou, pečivem, krekry nebo ho využít jako dip k masu či salátu.
Dobrou chuť!