Hummus s mrkví a koriandrem

Michaela
Michaela Dobiášová
5 min.
60 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Hummus s mrkví a koriandrem

Hummus je orientální pochoutka s nekonečným množstvím variací. My jsme ho tentokrát ozvláštnili sehraným duem mrkve a koriandru. 

Vychutnejte si ho k zelenině a celozrnnému pečivu jako výživnou večeři nebo ho připravte přátelům jako součást piknikového občerstvení.

Obsahuje

  • 508 kcal
  • 65 g sacharidů
  • 16 g tuků
  • 26 g bílkovin

Ingredience

Ingredience:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Hummus s mrkví a koriandrem

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

    Mrkev zakápneme olivovým olejem, osolíme a dáme péct doměkka. V průběhu pečení kontrolujeme stav pomocí vidličky.

  2. Předvařenou cizrnu důkladně propláchneme a hodíme do mixéru spolu s tahini, sušeným česnekem a citrónovou šťávou. Rozmixujeme do hladké konzistence.

  3. Jakmile mrkev vychladne, přidáme ji do mixéru ke zbytku ingrediencí. Mixujeme podle toho, jak velké kousky v pomazánce preferujeme. Můžeme ji rozmixovat dohladka, nebo nechat na větší kousky.

    Na konec mixování přidáme do nádoby ještě hrst čerstvého koriandru.

    Hummus s mrkví a koriandrem

  4. Hummus můžeme ihned podávat se zeleninou, pečivem, krekry nebo ho využít jako dip k masu či salátu.

    Dobrou chuť!

    Hummus s mrkví a koriandrem

    Hummus s mrkví a koriandrem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
60 Líbí se mi Uložit recept