Hummus je pomazánka z cizrny, která má kořeny v oblasti Středního východu. A taky nejnešikovnější pojmenování jídla široko daleko. Ale nesuď jídlo podle názvu! I přes něj se tato arabská pochoutka těší stále větší popularitě.
Už jste zkoušeli hummus nasladko? Stačí přidat proteinový prášek dle vlastního gusta, kokosové mléko, oříškové máslo a světe div se! Takovou dobrotu byste možná ani nečekali. Podobně vyšperkovaný hummus se navíc pyšní skvělými výživovými hodnotami a je za pár minut připravený zpestřit váš jídelníček.
Obsahuje
- 549 kcal
- 51 g sacharidů
- 30 g tuků
- 39 g bílkovin
Ingredience
- 200 g cizrny
- 30 g vanilkového proteinu
- 50 ml kokosového mléka
- voda
- 30 g kešu másla
- ovoce
- pečivo
Postup
-
Uvařenou cizrnu rozmixujeme společně s kokosovým mlékem a proteinovým práškem do hladké konzistence. Podle hustoty přilíváme po lžících vodu. Nakonec přimícháme kešu máslo (my použili křupavé).
-
Hotový hummus podáváme s ovocem, s krekry nebo třeba namazaný na opečený toast. Prostě jak hrdlo ráčí.