Buddha Bowl, miska všech dobrot a plná barev. My pro vás máme inspiraci na vyváženou bowl s křupavou cizrnou, čočkou, tofu a celá je zalitá skvělou arašídovou zálivkou. Je plná rostlinných bílkovin, takže jí podlehnou i vegani.
1 porce obsahuje cca 350 g
- 837 kcal
- 39,5 g sacharidů
- 13 g tuků
- 38 g bílkovin
Na 2 porce
- 1 cizrna z konzervy
- 100 g čočky
- 150 g uzeného tofu
- 100 g cherry rajčat
- 100 g červeného zelí
- 50 g hlávkového salátu
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1/2 čajové lžičky olivového oleje
- sůl
- pepř
- 10 g arašídového másla
- 10 g plnotučné hořčice
- 10 ml Tamari sójové omáčky
- 1 čajová lžička vody
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech si vyložíme pečícím papírem. Cizrnu slijeme z nálevu dáme do misky a přidáme olivový olej, mletou papriku, skořici, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a pečeme při 180 stupních cca 20 minut. Mezitím nakrájíme tofu na kostičky a v polovině pečení ho přidáme do trouby k cizrně.
-
Cherry rajčata překrojíme napůl, červené zelí na tenké nudličky a salát na menší kousky.
-
Na zálivku dobře promícháme všechny ingredience dohromady.
-
Do misky servírujeme černou čočku, veškerou zeleninu, křupavou cizrnu a tofu. Podáváme s krémovou arašídovou zálivkou.
Dobrou chuť!