Vegan Buddha Bowl s arašídovou zálivkou

Veronika
Veronika Žmolilová
30 min. 15 minut pečení
56 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Vegan Buddha Bowl s arašídovou zálivkou

Buddha Bowl, miska všech dobrot a plná barev. My pro vás máme inspiraci na vyváženou bowl s křupavou cizrnou, čočkou, tofu a celá je zalitá skvělou arašídovou zálivkou. Je plná rostlinných bílkovin, takže jí podlehnou i vegani.

1 porce obsahuje cca 350 g

  • 837 kcal
  • 39,5 g sacharidů
  • 13 g tuků
  • 38 g bílkovin

Na 2 porce

Bowl
  • 1 cizrna z konzervy
  • 100 g čočky
  • 150 g uzeného tofu
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 g červeného zelí
  • 50 g hlávkového salátu
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1/2 čajové lžičky olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Arašídová zálivka
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech si vyložíme pečícím papírem. Cizrnu slijeme z nálevu dáme do misky a přidáme olivový olej, mletou papriku, skořici, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a pečeme při 180 stupních cca 20 minut. Mezitím nakrájíme tofu na kostičky a v polovině pečení ho přidáme do trouby k cizrně. Vegan Buddha Bowl s arašídovou zálivkou

  2. Cherry rajčata překrojíme napůl, červené zelí na tenké nudličky a salát na menší kousky. 

  3. Na zálivku dobře promícháme všechny ingredience dohromady. Vegan Buddha Bowl s arašídovou zálivkou

  4. Do misky servírujeme černou čočku, veškerou zeleninu, křupavou cizrnu a tofu. Podáváme s krémovou arašídovou zálivkou. 

    Dobrou chuť! Vegan Buddha Bowl s arašídovou zálivkouVegan Buddha Bowl s arašídovou zálivkou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
56 Líbí se mi Uložit recept