Tento recept je něco přímo stvořeného pro milovníky sýrů a parmazánu konkrétně!
Karbanátky jsou navíc jen ze 3 ingrediencí a hodí se i do krabičky na cesty, na piknik, do práce nebo do školy. Tak pojďme na ně! :)
1 porce obsahuje
- 368 kcal
- 40 g sacharidů
- 16 g tuků
- 18 g bílkovin
Na 3 porce
- 1 brokolice
- 3 lžíce parmazánu
- 1/2 čajové lžičky himalájské soli
- 3 lžíce ovesné mouky
- 80 g 30% Eidamu
- avokádový olej
- 400 g nových brambor
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1 čajová lžička himalájské soli
- 1 čajová lžička parmazánu
- avokádový olej
Postup
-
Brokolici pořádně umyjeme a naporcujeme na jednotlivé stonky. -
Naporcovanou brokolici uvaříme v čisté vodě do měkka. Uvařenou brokolici přecedíme a necháme vychladnout. Poté ji rozmačkáme nebo rozmixujeme a smícháme s parmazánem, moukou, solí a pepřem.
-
Blok sýru si nakrájíme na menší kostičky.
-
Z brokolicového těsta mezi dlaněmi vytvoříme kuličky. Do středu každé dáme 2 - 3 kostičky sýra a lehce je zmáčkneme, aby nám vznikly placky. (Sýr musí být celý obalený v těstě, aby při smažení nevytekl.)
-
Naplněné placky pak opečeme z obou stran na pánvi lehce postříkané avokádovým olejem.
-
Brambory pořádně umyjeme a smícháme s kořením, parmazánem a trochou oleje. Dáme je péct na 200 °C do křupava.
-
Placky podáváme s opečenými brambory. Tak dobrou chuť!