Tradiční španělský pokrm, který je extra jednoduchý - opékané brambory s pikantní rajčatovou omáčkou. Ideální večeře pro vegany a vegetariány, co neradi tráví hodiny v kuchyni, který si ale oblíbí i masožourti.
1 porce obsahuje
- 303 kcal
- 43 g sacharidů
- 10 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 2 porce
- 4 brambory
- olivový olej ve spreji
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatového pyré
- mletý kmín
- mleté papriky
- sůl
- pepř
- listová petržel
Postup
-
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Osolte je a nechte odstát asi 30 minut.
Poté je uvařte doměkka v horké a osolené vodě asi 10‑15 minut.
-
Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku, dokud nebudou měkké.
-
Přidejte rajčatové pyré a přiveďte k varu. Dochuťte mletou sladkou paprikou a kmínem a vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
-
Na jiné pánvi rozpalte olivový olej a osmažte na něm předvařené bramborové kousky, dokud nebudou z obou stran zlatavé a křupavé. Přesuňte je na talíř a osolte je.
-
Podávejte s pikantní omáčkou a nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!