Patatas bravas: španělské pečené brambory

Aktin
Aktin Redakce
35 min.
7 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Patatas bravas: španělské pečené brambory
ilustrační foto, zdroj: taste.com.au

Tradiční španělský pokrm, který je extra jednoduchý - opékané brambory s pikantní omáčkou se stanou často součástí vašeho stolování, tím jsme si jisti! 

1 porce obsahuje

  • 303 kcal
  • 43 g sacharidů
  • 10 g tuků
  • 6 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Osolte je a nechte odstát asi 30 minut.

  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku, dokud nebudou měkké.

  3. Přidejte rajčatové pyré a přiveďte k varu. Dochuťte mletou sladkou paprikou a kmínem a vařte na středním ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  4. Na jiné pánvi rozpalte olivový olej a osmažte na něm bramborové kousky, dokud nebudou z obou stran zlatavé a křupavé. Přesuňte je na talíř a osolte je.

  5. Podávejte s pikantní omáčkou a nasekanou petrželkou. 

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
7 Líbí se mi Uložit recept