Jestli hledáte vydatnou snídani nebo lehčí večeři, která vás bude stát minimum času i úsilí, pečená vejce v troubě se šunkou a zeleninou jsou prostě jasná volba. My sice přidali kousky nakrájené šunky, můžete si ale připravit i bezmasou verzi s více druhy zeleniny, oblíbeným sýrem nebo nakrájeným tofu. 👌🏻
Tak jak si je dotuníte vy? To nám dejte vědět na Instagramu s označením @vilgainrecepty!
1 porce obsahuje
- 227 kcal
- 17,7 g sacharidů
- 21,5 g tuků
- 20,6 g bílkovin
Na 2 porce
- 4 vajíčka
- 50 g šunky
- 30 g cibule
- 50 g červené papriky
- 2 žampiony
- bazalka
- oregano
- mořská sůl
- pepř
- avokádový olej
- 2 plátky Vilgain sandwich bread
Postup
-
Nakrájenou cibuli, červenou papriku, žampiony a šunku orestujeme na avokádovém oleji. Dochutíme solí, oreganem a bazalkou. -
Připravíme si 2 zapékací mističky, které zastříkneme avokádovým olejem. Mističky naplníme orestovanou zeleninovou směsí a do každé mističky vyklepneme 2 vejce, osolíme a opepříme. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C alespoň 10‑15 minut.
-
A pak už jen podáváme s opečeným tousťákem. Dobrou chuť!