Bílkovinami i vlákninou nabušený salát se hodí snad vždy a každému. Tuhle jednoduchou záležitost jsme si hodně oblíbili a rozhodli se o ni s vámi podělit. Za pár minut je na stole miska plná na zkus uvařené brokolice, která díky kombinaci s vejcem a tuňákem tvoří perfektní vyvážené jídlo, co zvládne i úplný začátečník v kuchyni. Tak se pojďte kouknout, jak na to. 🥦
1 porce obsahuje
- 295 kcal
- 9 g sacharidů
- 18 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g brokolice
- 4 vajíčka
- 200 g tuňáka žlutoploutvého ve vlastní šťávě
- 1 červená cibule
- 50 g černých oliv
- 2 lžíce majonézy light
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce jablečného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
Postup
-
Brokolici rozdělte na malé růžičky a vložte do osolené vroucí vody. Vařte 3‑4 minuty, dokud nebude al dente. Poté brokolici okamžitě přemístěte do misky s ledovou vodou, aby se zastavil vařící proces a zachovala se její svěží zelená barva. Po vychladnutí nechte důkladně okapat.
-
Vejce uvařte natvrdo, ve studené vodě je nechte vychladnout, pak je oloupejte a nakrájejte na čtvrtky nebo hrubě rozdrobte.
-
Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Tuňáka nechte odkapat a rozdrobte na menší kousky.
-
Na dresink v malé misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, jablečný ocet a olivový olej. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
-
Ve větší míse pak smíchejte brokolici, vejce, tuňáka, červenou cibuli a olivy. Přilijte dresink a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a byly rovnoměrně obalené dresinkem.
-
Před podáváním salát posypte čerstvou petrželí. Tak dobrou chuť!