Salát coleslaw z červeného zelí

Aktin
Aktin Redakce
15 min.
Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Salát coleslaw z červeného zelí
ilustrační obrázek, zdroj acouplecooks.com

Tradiční americký salát coleslaw se obvykle připravuje z bílého zelí. Není to už ale trochu nuda? Přesně proto jsme si pro vás připravili jeho obměnu a použili zelí červené.

To mu dodá krásnou tmavě fialovou barvu, ale taky výraznější chuť. Skvěle se hodí k vepřovému a hovězímu masu. Místo si najde i ve vašem piknikovém koši, nebo ho můžete použít do sendvičů a jako základ dalších druhů salátů. 

1 porce obsahuje

  • 275,8 kcal
  • 24,4 g sacharidů
  • 19 g tuků
  • 5,5 g bílkovin

Na 4 porce

  • 1 červené zelí
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 120 g majonézy
  • 60 g zakysané smetany
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Nastrouhejte zelí a mrkev na nudličky, nakrájejte cibuli a vše promíchejte v jedné míse.

  2. V menší misce potom smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, ocet a med, dokud se všechno hezky nespojí.

  3. Přidejte směs s majonézou do mísy se zeleninou a promíchejte tak, aby bylo zelí s mrkví všude obalené zálivkou. Dochuťte solí a pepřem.

  4. Nejlepší je nechat salát odležet, ideálně přes noc, aby se všechny chutě spojily dohromady.

  5. No a můžete podávat, tak dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
Líbí se mi Uložit recept