A Big Mac Tacos už jste zkoušeli? My jo a je to skvělá změna od klasických burgerů. Navíc jednodušší a ze samých skvělých surovin. Jak se vám tento nápad líbí? Dejte nám vědět v komentáři nebo na našem Instagramu @vilgainrecepty! 👀
1 porce obsahuje
- 290 kcal
- 17,8 g sacharidů
- 19 g tuků
- 14 g bílkovin
Na 5 porcí
- 1 wrap
- 250 g mletého hovězího masa
- sůl
- pepř
- 5 plátků cheddaru
- ledový salát
- kyselá okurka
- cibule
- Vilgain chutney
- 3 lžíce kysané smetany
- 1 lžíce majonézy
- 1 čajová lžička plnotučné hořčice
- 2 čajové lžičky cibule
- 2 čajové lžičky kyselých okurek
- 1 čajová lžička javorového sirupu
- mletá paprika
- sušená cibule
- sušený česnek
- špetka soli
Postup
-
Z wrapů vykrájíme menší kolečka velikosti tacos.
TIP: z okrájených zbytků můžeme připravit třeba domácí nachos. Recept na ně najdete tu: Domácí nachos z tortilly
No a pokud se ti nechce nic vykrajovat, sáhni pro ulehčení času po našich mini pizza base.
-
Na omáčku smícháme zakysanou smetanu společně s majonézou, hořčicí, javorovým sirupem a kořením. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a kyselou okurku.
-
Mleté hovězí maso osolíme, opepříme a promícháme a důkladně natlačíme na celá kolečka wrapu.
-
Na rozehřátou pánev naskládáme tacos masem dolů.
-
Restujeme cca 5 minut. Poté tacos otočíme, snížíme plamen a necháme na mase roztéct plátky cheddaru.
-
Hotové tacos potřeme naší Big Mac omáčkou, posypeme ledovým salátem, nakrájenou cibulkou a plátky kyselé okurky.
Pokud se ale nechceme dělat s omáčkou, nebo nám ta na Big Mac nechutná, můžeme využít také již hotové Vilgain omáčky a dipy.
-
Big Mac Tacos můžeme dochutit ještě naším pikantním chutney.
-
Dobrou chuť.