U dnešního receptu zapomeň na maso! Tahle karamelizovaná hlíva s guacamole a křupavou zeleninou ti ukáže, jak skvěle může chutnat rostlinná nálož chutí. Vegan tacos zvládneš do pár minut a dochutit je můžeš vždycky podle sebe. Takže jestli hledáš rychlou a jednoduchou večeři, která se ale na talíři tváří jako z fancy podniku, nebo přemýšlíš o nějaké jednohubce na jakoukoli party, určitě vyzkoušej! 🌮
1 porce obsahuje
- 464 kcal
- 59 g sacharidů
- 17 g tuků
- 14 g bílkovin
Na 1 porci
- 3 mini základy na pizzu
- 150 g hlívy ústřičné
- 10 ml sójové omáčky
- 10 ml javorového sirupu
- 10 g sriracha omáčky
- pepř
- 1/2 čajové lžičky sušené cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 ml avokádového oleje
- 60 g avokáda
- 40 g mixu salátu
- nakládaná červená cibule
- jarní cibulka
- sezam
Postup
-
Nejprve si orestuj očištěnou a na proužky nakrájenou hlívu na troše oleje. Přidej k ní sójovku, javorový sirup, srirachu a pepř a sušenou cibuli dle chuti. Nech zkaramelizovat a nakonec přidej 1 stroužek prolisovaného česneku.
-
Mini pizza bases opeč na suchou na pánvi, dokud nezezlátnou a nezměknou (cca 1 minutu).
-
Mezitím si rozmačkej avokádo a dochuť ho solí, pepřem nebo citronovou šťávou dle chuti.
-
A jde se vrstvit! Na pizza base dej avokádo, mix salátů (salát, nakrouhané červené zelí, mrkev), restovanou hlívu a jako final touches nakládanou cibuli či chutney a jarní cibulku a sezam dle chuti. Nakonec můžeš pokapat trochou srirachy.
-
Podávej a vychutnávej!






