Naše těsto na mini pizzy můžete využít hned na několik způsobů. My si pro vás dnes připravili recept na rychlé snídaňové tacos s pošírovaným vejcem a avokádem, které jsou skvělé nejenom jako sváteční brunch, poslouží taky jako lehká letní večeře, která perfektně zasytí a tělu dodá všechny potřebné živiny z čerstvých surovin. Tak pojďme na to! 🌮
1 porce obsahuje
- 249 kcal
- 17,4 g sacharidů
- 14,8 g tuků
- 10,1 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 mini základy na pizzu
- 2 vejce
- 10 g žervé
- 10 g polníčku
- 1/2 avokáda
- 50 g rajčat
- 20 g cibule
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup
-
Avokádo rozmačkáme vidličkou. Rajče nakrájíme společně s cibulí nadrobno a smícháme s avokádem. Osolíme, opepříme a přidáme šťávu z půlky citrónu. -
Dáme ohřát na mírný plamen vodu s trochou octa (nevaříme). Jakmile je voda horká, vytvoříme v ní vír a vlejeme do ní vejce. Vaříme 3 minuty.
-
Mini těsto na pizzu opečeme nasucho z obou stran na pánvi.
-
Tacos potřeme žervé, přidáme avokádo, polníček, pošírované vejce a nakonec vše dochutíme pepřem a solí.
-
Ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.
-
Jak moc tahle pecka dokáže zlepšit vaše ráno? To nám dejte vědět na Instagramu s označením @vilgainrecepty 📸 a dobrou chuť!