Není náhoda, že jsme při přípravě tohoto slaného koláče (na styl quiche) vynechali těsto. Ptáte se proč? Díky této vychytávce jsme vytvořili dobrotu plnou bílkovin, přičemž jeden kus má pouhých 127 kcal, navíc je lowcarb a skvěle zasytí. Ideální je na snídani či svačinu s sebou nebo jako lehká večeře. Skvěle chutná i studený.
1 porce obsahuje
- 127 kcal
- 2,6 g sacharidů
- 7,9 g tuků
- 11,7 g bílkovin
Na 8 porcí
- 3 vejce
- 160 g tekutých bílků
- 65 g slaniny
- 200 g žampionů
- 80 g 30% Eidamu
- 180 g sýru cottage
- 20 g rajčat v oleji
- olivový olej ve spreji
- sůl
- sušený česnek
- pažitka
- bazalka
- pepř
Postup
-
Na pánvi si na trošce oleje podusíme cibuli spolu se slaninou. Když je cibule měkká a slanina zlehka opečená, přidáme žampiony. Podusíme, dokud nezmenší objem přibližně o polovinu.
-
Ve větší misce si rozmícháme vajíčka a bílky. Přidáme sýr a cottage. Osolíme, dochutíme černým kořením a sušeným česnekem. Přidáme nasekanou pažitku a sušená rajčata. Klidně může být i špenát.
-
Jemně vychlazené žampiony promícháme s vajíčkovou směsí a vylijeme do vhodné formy vyložené pečícím papírem.
-
Pečeme na 170 stupňů půl hodiny, dokud není povrch rovnoměrně upečený dozlatova.
Dobrou chuť!