Vsadíme se, že si tento extra jednoduchý slaný koláč inspirovaný Francií zamiluješ. V tomto receptu jsme pšeničnou mouku nahradili psylliem. Dodá koláči pořádnou dávku vlákniny a také vlastnosti lepku, takže se nemusíš bát, že by se těsto nespojilo.
1 porce obsahuje 1 kus koláče
- 172 kcal
- 5 g sacharidů
- 13 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 4 porce
- 30 g mandlové mouky
- 15 g psyllia
- 1 vejce
- 1/2 čajové lžičky soli
- 150 ml vody
- špetka olivového oleje
- 1 čajová lžička zakysané smetany
- 1 hrnek baby špenátu
- 1 žampion
- 1/2 čajové lžičky ghee
- 100 g cherry rajčat
- 1 čajová lžička sušeného česneku
Postup
-
Troubu si předehřej na 180 °C.
-
V misce smíchej mandlovou mouku, psyllium a sůl.
-
Ve větší míse vyšlehej vejce s vlažnou vodou a poté smíchej se sypkou směsí z předešlého kroku.
Směs nechej cca 10 minut odstát, aby zhoustla.
-
Plech si vylož pečícím papírem a potři ho trochou olivového oleje.
Vlož na něj těsto a vytvaruj kulatou, co nejtenčí, placku. S manipulací s těstem ti pomůže si namočit nebo naolejovat ruce.
Dej péct do trouby na cca 20 min.
-
Na pánvi si roztop ghí a opeč na něm plátky očištěného žampionu. Přidej baby špenát a chvíli podus.
Těsto vytáhni z trouby a rovnoměrně rozprostři zakysanou smetanu se sušeným česnekem. Přidej opečenou zeleninu, cherry rajčátka a dej zpět do trouby na cca 10 minut.
-
Podávej teplý a nakrájený na trojhránky. Dobrou chuť!
-