Bezlepková buchta ze skyru

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
60 min.
33 Líbí se mi Komentáře
4
Uložit recept
Bezlepková buchta ze skyru

Tento šťavnatý koláč může být na stole v cuku letu, když vás připraví nečekaná návštěva. K jeho přípravě není potřeba špinit mixér, šlehač ani jiné domácí pomocníky. Díky skyru je navíc krásně vláčný, šťavnatý a plný bílkovin.

1 porce obsahuje 1 kus buchty

  • 120 kcal
  • 15 g sacharidů
  • 4 g tuků
  • 6 g bílkovin

Na 15 porcí

Budeme potřebovat:

Postup

  1. Bezlepková buchta ze skyru

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, kypřicí prášek, sladidlo, protein a nastrouhanou citronovou kůru.

    K suché směsi přidáme skyr, vejce a roztopený kokosový olej a vytvoříme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme borůvky.

  3. Připravené těsto přelijeme do plechu nebo pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 50 minut.

  4. Než se po koláči zapráší, vyfotíme ho a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.

    Dobrou chuť!

    Bezlepková buchta ze skyru

    Bezlepková buchta ze skyru

    Bezlepková buchta ze skyru

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
33 Líbí se mi Uložit recept