Tento šťavnatý koláč může být na stole v cuku letu, když vás připraví nečekaná návštěva. K jeho přípravě není potřeba špinit mixér, šlehač ani jiné domácí pomocníky. Díky skyru je navíc krásně vláčný, šťavnatý a plný bílkovin.
1 porce obsahuje
- 120 kcal
- 15 g sacharidů
- 4 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 15 porcí
- 250 g rýžové mouky
- 1 balení kypřicího prášku
- 30 g Sladiče
- 30 g vanilkového proteinu
- 1/2 citrónové kůry
- 300 g skyru
- 3 vejce
- 40 g kokosového oleje
- 200 g borůvek
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, kypřicí prášek, sladidlo, protein a nastrouhanou citronovou kůru.
K suché směsi přidáme skyr, vejce a roztopený kokosový olej a vytvoříme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme borůvky.
-
Připravené těsto přelijeme do plechu nebo pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 50 minut.
-
Než se po koláči zapráší, vyfotíme ho a nasdílíme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.
Dobrou chuť!