Jak jste na tom s luštěninami? Víte, že bychom je měli do svého jídelníčku zařazovat alespoň 2x týdně? Mají totiž vysoký podíl vlákniny, komplexních sacharidů a rostlinných bílkovin.
Dnes jsme si vybrali cizrnu a ukuchtili z ní hummus toast 4x jinak.
Tak pojďme na to.
1 porce obsahuje 1 toust s pomazánkou
- 337 kcal
- 24 g sacharidů
- 18 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 2 porce
- 240 g ready to eat cizrny
- 1 lžíce tahini
- 4 lžíce vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky římského kmínu
- 1 stroužek česneku
- 1/2 citronu
- himalájská sůl
- kampotský pepř
Postup
-
Cizrnu slijeme do misky (cizrnový nálev dáme stranou) a vložíme do mixéru. Přidáme nakrájený česnek, kmín, olej, tahini, cizrnový nálev, sůl, pepř, šťávu z půlku citronu a rozmixujeme. Pokud je směs hustá, přilijeme cizrnový nálev. Dochutíme solí, pepřem a citronem.
-
Hotový hummus namažeme na celozrnný toasťáček a ozdobíme. My jsme použili:
Černé a bílé sezamové semínko, chilli vločky
Vejce, mletá paprika a chilli vločky
Kousky vařené a pečené cizrny, pažitka
Rajče a rukola
Dobrou chuť.