Pokud si zrovna nestíháš připravit oběd nebo večeři, sendvič bude jistojistě ta nejrychlejší volba. Vyzkoušej tentokrát vegetariánskou variantu a šupni do něj uzený tempeh. Uvidíš, jak tě v kombinaci s karamelizovanou cibulkou velmi mile překvapí.
1 porce obsahuje
- 465 kcal
- 37 g sacharidů
- 22 g tuků
- 27 g bílkovin
Na 4 porce
- 190 g uzeného tempehu
- 350 g cibule
- 20 g řepkového oleje
- 200 g polotučného tvarohu
- 80 g sýrů Krolewski light
- 1 lžíce majonézy
- Tousťák
- himalájská sůl
- pepř
Postup
-
Očištěnou cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji restujeme do zkaramelizování (lze podlít cca 3x vodou do vypaření) a necháme vychladnout.
-
Mezitím si nakrájíme tempeh a sýr Krolewski light na malé kostičky. Přidáme tvaroh, majonézu, cibulku a a vše smícháme dohromady. Dochutíme solí a pepřem a dáme do lednice na 1 h.
-
Podáváme s opečeným Toasťákem, čerstvou rukolou a lze doplnit kysaným zelím.
Dobrou chuť.