Tacos ve stylu sushi? Yes! A výsledek tě hodně překvapí... Křupavé nori plátky s vrstvou lepkavé rýže tvoří základ, který nese všechno dobré – marinovaného lososa, krémové avokádo, osvěžující okurku a sladko pálivou omáčku z majonézy a sweet chilli sauce. Každý kousek má ideální poměr živin a za 30 minut máš na talíři asijský twist, co neurazí ani ty největší foodies. Ideální na brunch, lehký oběd nebo jako originální pohoštění pro návštěvu. Tak pojď na to! 🍣
1 porce obsahuje
- 345 kcal
- 33 g sacharidů
- 19 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 3 porce
- 200 g lososa
- 100 g sushi rýže
- 3 plátky nori řasy
- 15 g majonézy light
- 20 g sweet chilli omáčky
- 60 g avokáda
- 60 g okurky
- sůl
Postup
-
Lososa nejprve omyj, odstraň z něj kůži, osuš, zasyp solí a nech marinovat 15‑30 minut. -
Mezitím si připrav sushi rýži, kterou propláchni vodou a dej vařit dle návodu. Můžeš přidat trochu sushi octa pro výraznější chuť.
-
Z nori řasy si vystřihni kruh o průměru cca 13 cm a nanes na ní v tenké vrstvě uvařenou rýži.
-
Přehni do tvaru tacos, dej do pekáčku a peč na 180 °C 10‑15 minut.
-
Mezitím lososa omyj od solné krusty, osuš a nakrájej na silnější plátky (tady záleží na tvých preferencích). Na plátky nakrájej také okurku a avokádo. Majonézu smíchej se sweet chilli omáčkou.
-
Nakonec lososa, avokádo i okurku naskládej do tacos, polij omáčkou a enjoy!