Jestli je sushi tvoje fave jídlo a zároveň tě v kuchyni baví trochu experimentovat, tenhle recept bude přímo pro tebe. Inspirovali jsme se touhle japonskou klasikou a připravili v podstatě sushi rýžový nákyp z lososa s dokonalou sweet chilli omáčkou, co perfektně sedne jako easy rychlá večeře ideální teplá i studená. Tak co na to říkáš? 🍣
1 porce obsahuje
- 450 kcal
- 48 g sacharidů
- 15 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 4 porce
- 200 g jasmínové rýže
- 400 g lososa
- 1 špetka himalájské soli
- 1 špetka pepře
- 50 g sweet chilli omáčky
- 1 špetka sušeného česneku
- 10 g nori řasy
- 80 g avokáda
- 100 g okurky
- 1 lžíce majonézy light
- 1 čajová lžička sweet chilli omáčky
- 30 g nakládaného zázvoru
Postup
-
Nejprve si uvař rýži, kterou osol a volitelně přidej lžíci rýžového octa. -
V misce obal lososa nakrájeného na kostky ve sweet chilli omáčce.
-
Během marinování lososa se předehřej troubu na 200 °C.
-
Vezmi zapékací misku a na dno rozprostři uvařenou rýži, na ni polož plátky řasy nori. Na řasu navrstvi lososa ve sweet chilli omáčce a vše ještě osol, opepři a posypej sušeným česnekem. Dej péct do trouby na cca 8 minut.
-
Po upečení navrch přidej nakrájené avokádo, okurku, taky nakládaný zázvor a vše polij majolkou se sweet chilli omáčkou.
-
Dobrou chuť!