Nejlepší způsob, jakým se dá zpracovat rýže, co ti zbyla, je hodit ji do pánve, přidat fermentovanou zeleninu, navrch vajíčko a výborný oběd je hotový. A nejlepší na tom je, že na stole je do 15 minut! Vzít ho s sebou do krabičky taky není problém, takže nezbývá nic jiného, než se do toho rovnou pustit!
1 porce obsahuje
- 508 kcal
- 84 g sacharidů
- 9,9 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g Vilgain basmati rýže
- 1 čajová lžička oleje
- 100 g cibule
- 100 g fermentované zeleniny - kimchi
- 1 lžíce lupinové amino omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 špetka sezamu
Postup
-
Na pánvi si rozehřej olej, na kterém následně orestuj najemno nakrájenou cibuli.
-
Až bude cibule dozlatova, přihoď uvařenou rýži. Je důležité, aby měla prostor a krásně dokřupava se opekla. Proto s ní příliš nemíchej.
-
K rýži hoď kimchi - fermentovanou zeleninu, 2 lžíce lupinové amino omáčky, špetku třtinového cukru a koření (chilli a sladkou papriku).
Společně vše promíchej a ještě chvíli restuj.
-
Rýži podávej se sázeným vajíčkem, koriandrem a sezamem.