Vyzkoušejte dnes naše rizoto na trošku jiný způsob - orientované na východ a plné chutí a vůní, co potěší i vegana!
Tak pojďme na to. :)
1 porce obsahuje
- 431 kcal
- 67 g sacharidů
- 7 g tuků
- 14 g bílkovin
Na 4 porce
Na rizoto:
- 200 g rýže Basmati
- 150 g červené čočky
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 čajová lžička ghee
- 1 stroužek zázvoru
- 20 g strouhaného kokosu
- 1 špetka kurkumy
- 1 špetka skořice
- 1 špetka soli
Navrch:
- 100 g hub
- 10 g arašídů
Postup
-
Na rozpálené pánvi roztopte lžičku ghee a osmažte cibuli nakrájenou najemno a nastrouhaný zázvor. Přidejte propláchnutou čočku, rýži, nastrouhanou mrkev, podlijte vývarem a vařte do změknutí.
-
Přidejte koření (lžičku skořice a kurkumy) a strouhaný kokos. Dle libosti přilijte skleničku bílého vína a vodu na zředění. Vařte, dokud nebude rizoto krásně krémové.
-
Podávej s orestovanými houbami na ghee a nasekanými žampiony.
Dobrou chuť!