Odlehčený oběd či večeře s tropickým nádechem, která potěší každého během vánočním hodování. Kdo by řekl, že rýže s lososem může být tak nápadité jídlo. Stačí si k němu připravit svěží salsu z manga a avokáda, která i z obyčejného jídla vytvoří neobyčejný gastronomický zážitek.
PS: Tento recept je také skvělý jako štědrovečerní večeře, přílohu můžete změnit a přidat třeba bramborový salát 3x jinak podle #aktintym.
1 porce obsahuje
- 755 kcal
- 63 g sacharidů
- 35 g tuků
- 44 g bílkovin
Na 3 porce
- 3 plátky lososa
- 50 ml olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- citrónová kůra
- tymián
- himalájská sůl
- kampotský pepř
- 100 g manga
- 1 avokádo
- 1/2 červené cibule
- 1 paprika
- koriandr
- šťáva z limetky
- 1 lžíce olivového oleje
- himalájská sůl
- kampotský pepř
- 200 g Jasmínové rýže
Postup
-
Do zapékací mísy nalijeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, citronovou kůru a promícháme.
-
Filety lososa obalíme v připravené olejové směsi ze všech stran. Posypeme tymiánem, osolíme a opepříme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.
-
Rýži uvaříme dle návodu.
-
Mango, avokádo, papriku a červenou cibuli nakrájíme na malé kostičky a přendáme do misky. Přidáme nasekaný koriandr, pokapeme šťávou z limety, olivovým olejem a promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
-
Upečeného lososa podáváme třeba s jasmínovou rýží a vytvořenou salsou.
Tak dobrou chuť!