Pečený losos s mango-avokádovou salsou a jasmínovou rýží

Šárka Červinková
Šárka Červinková
60 min.
41 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Pečený losos s mango-avokádovou salsou a jasmínovou rýží

Odlehčený oběd či večeře s tropickým nádechem, která potěší každého během vánočním hodování. Kdo by řekl, že rýže s lososem může být tak nápadité jídlo. Stačí si k němu připravit svěží salsu z manga a avokáda, která i z obyčejného jídla vytvoří neobyčejný gastronomický zážitek. 

PS: Tento recept je také skvělý jako štědrovečerní večeře, přílohu můžete změnit a přidat třeba bramborový salát 3x jinak podle #aktintym

1 porce obsahuje 1 kus lososa a miska rýže

  • 755 kcal
  • 63 g sacharidů
  • 35 g tuků
  • 44 g bílkovin

Na 3 porce

Losos:
Salsa:
Příloha:

Postup

  1. Pečený losos s mango-avokádovou salsou a jasmínovou rýžíDo zapékací mísy nalijeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, citronovou kůru a promícháme.

  2. Filety lososa obalíme v připravené olejové směsi ze všech stran. Posypeme tymiánem, osolíme a opepříme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.Pečený losos s mango-avokádovou salsou a jasmínovou rýží

  3. Rýži uvaříme dle návodu.

  4. Mango, avokádo, papriku a červenou cibuli nakrájíme na malé kostičky a přendáme do misky. Přidáme nasekaný koriandr, pokapeme šťávou z limety, olivovým olejem a promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

  5. Upečeného lososa podáváme třeba s jasmínovou rýží a vytvořenou salsou. 

    Tak dobrou chuť! Pečený losos s mango-avokádovou salsou a jasmínovou rýží

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
41 Líbí se mi Uložit recept