Poslední měsíce jste na sobě tvrdě makali a teď( při představě štědrovečerního salátu s majonézou a smaženým kaprem) vám vstávají vlasy na hlavě? Vyhlašujeme vánoční klasice válku! Pojďte do toho s námi a zkuste letos lahodnou odlehčenou variantu!
1 porce obsahuje
- 450 kcal
- 31 g sacharidů
- 18 g tuků
- 41 g bílkovin
Na 4 porce
- 600 g lososa
- 2 čajové lžičky oleje
- himalájská sůl
- pepř
- 2 čajové lžičky šťávy z citrónu
- 2 čajové lžičky šťávy z pomeranče
- 250 g baby brambor
- 2 jablka
- 1 červená cibule
- 3 sterilované okurky
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 4 lžíce oleje
- 56 g plnotučné hořčice
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 žlutá paprika
- sůl
- pepř
Postup
-
Uvaříme očištěně baby brambory i se slupkou. Necháme vychladnout a i se slupkou nakrájíme na kolečka.
-
Oloupeme jablka a nakrájíme na malé kostičky, lehce pokapeme citronovou šťávou, abychom předešli jejich ztmavnutí. Nakrájíme cibuli, sterilované okurky, papriky.
-
V hrnečku smícháme ingredience na zálivku: olivový olej, hořčici, ocet, třtinový cukr, sůl a pepř. Podle chuti je možné zakápnout sójovou omáčkou.
-
Poté smícháme obě části a po dobu přípravy lososa dáme salát do lednice.
-
Lososa očistíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme dle chuti. Pokapeme citronem a pomerančem.
-
Troubu předehřejeme na 195 °C.
-
Pečeme 15 minut.