Korejské hovězí Bulgogi s rýží

Aktin
Aktin Redakce
30 min. plus 30 minut marinování masa
2 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Korejské hovězí Bulgogi s rýží
ilustrační foto, zdroj: seonkyounglongest.com

Korejské hovězí Bulgogi je tradiční jídlo, které se připravuje s kousky hovězího masa nakládaného v kořeněné marinádě a grilované na pánvi. Podává se s rýží a různými přílohami, jako jsou kimchi nebo zeleninové saláty.

1 porce obsahuje 1 talíř

  • 816 kcal
  • 55,6 g sacharidů
  • 50 g tuků
  • 51 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. V míse smíchejte cibuli, česnek, zázvor, sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, rýžový ocet, kajenský pepř, pepř a sezamová semínka.

  2. Přidejte nakrájené hovězí maso do marinády a nechte ho marinovat alespoň 30 minut (nebo přes noc pro lepší chuť).

  3. Rozpalte pánev na středním ohni a přidejte rostlinný olej.

  4. Smažte marinované hovězí maso na pánvi, dokud není propečené ze všech stran a přidejte cibuli, kterou orestujte doměkka.

  5. Podávejte s rýží a přílohami dle libosti.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
2 Líbí se mi Uložit recept