Korejské hovězí Bulgogi je tradiční jídlo, které se připravuje s kousky hovězího masa nakládaného v kořeněné marinádě a grilované na pánvi. Podává se s rýží a různými přílohami, jako jsou kimchi nebo zeleninové saláty.
1 porce obsahuje 1 talíř
- 816 kcal
- 55,6 g sacharidů
- 50 g tuků
- 51 g bílkovin
Na 2 porce
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 g zázvoru
- 4 lžíce Tamari sójové omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 čajová lžička kajenského pepře
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 2 lžíce sezamu
- 200 g rýže
Postup
-
V míse smíchejte cibuli, česnek, zázvor, sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, rýžový ocet, kajenský pepř, pepř a sezamová semínka.
-
Přidejte nakrájené hovězí maso do marinády a nechte ho marinovat alespoň 30 minut (nebo přes noc pro lepší chuť).
-
Rozpalte pánev na středním ohni a přidejte rostlinný olej.
-
Smažte marinované hovězí maso na pánvi, dokud není propečené ze všech stran a přidejte cibuli, kterou orestujte doměkka.
-
Podávejte s rýží a přílohami dle libosti.