Receptů z jedné pánve není nikdy dost. Tak pojď vyzkoušet tohle krémové rizoto, které je plné výrazných chutí a naprosto božsky se při každém soustu táhne sýr.
1 porce obsahuje
- 551 kcal
- 84 g sacharidů
- 14 g tuků
- 21 g bílkovin
Na 3 porce
- 1 čajová lžička Vilgain grass - fed ghee
- 100 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce Vilgain Vegan Sugo Basilico
- 50 g slaniny
- 270 g Vilgain basmati rýže
- 1/2 balení sušených rajčat
- 1 balení baby špenátu
- 500 ml kuřecího vývaru
- 500 ml vody
- 1 špetka soli
- 1 špetka chilli
- 1 špetka papriky mleté – uzené
- 40 g parmazánu
- 125 g mozzarelly
Postup
-
Na pánvi si roztop 1 lžičku přepuštěného másla. Na něm orestuj najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Následně do pánve přihoď rajčatové sugo a nechej rozvonět.
-
Mezitím si dej namáčet do vody sušená rajčata.
-
V tuto chvíli přihoď na pánev propláchnutou rýži a podlij vývarem.Nechej dusit do změknutí rýže. Případně ještě podlívej vodou.
Těsně před koncem přidej nastrouhaný parmazán a koření (sůl, chilli a uzenou papriku).
-
Po uvaření přidej mozzarellu či burratu, kterou do rizota roztrhej.
-
Rizoto můžeš podávat s opraženou a najemno nasekanou slaninou či schwarzwaldskou šunkou.
Tak dobrou chuť!