Tohle rizoto je jednoduché, ale přesto plné chuti. Chřest a bílé víno se dokonale doplňují v této hladké, krémové verzi jednoho z italských favoritů. Stane se i vaším favoritem? Jsme si jistí, že ano! :)
1 porce obsahuje
- 630 kcal
- 87 g sacharidů
- 14,6 g tuků
- 22,4 g bílkovin
Na 4 porce
- 400 g rýže
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 l zeleninové bujónky
- 250 ml bílého vína
- 500 g chřestu
- 100 g parmazánu
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
-
Rozpalte olivový olej a máslo v hluboké pánvi a orestujte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
-
Přidejte rýži, vařte do té doby, dokud nebude obalená máslem a olejem. Nakonec přilijte bílé víno a vařte, dokud se nevypaří.
-
K rýži přilejte zeleninový vývar a nechte povařit, dokud rýže zcela nezměkne.
-
Zatímco se rýže vaří, uvařte chřest v osolené vodě. Měl by být uvařený, ale stále hezky křupavý. Přidejte ho do rýže.
-
Přidejte parmazán a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a vznikne krémová konzistence. Ochutnejte a přidejte podle potřeby sůl a pepř.
-
Servírujte okamžitě s dalšími plátky parmazánu a čerstvými bylinkami na ozdobu. Dobrou chuť!