Krémové chřestové rizoto

Aktin
Aktin Redakce
40 min.
3 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Krémové chřestové rizoto
ilustrační obrázek, zdroj: yummytemple.com

Tohle rizoto je jednoduché, ale přesto plné chuti. Chřest a bílé víno se dokonale doplňují v této hladké, krémové verzi jednoho z italských favoritů. Stane se i vaším favoritem? Jsme si jistí, že ano! :)

1 porce obsahuje 1 talíř rizota ze 100g rýže

  • 630 kcal
  • 87 g sacharidů
  • 14,6 g tuků
  • 22,4 g bílkovin

Na 4 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Rozpalte olivový olej a máslo v hluboké pánvi a orestujte cibuli a česnek, dokud nezměknou.

  2. Přidejte rýži, vařte do té doby, dokud nebude obalená máslem a olejem. Nakonec přilijte bílé víno a vařte, dokud se nevypaří. 

  3. K rýži přilejte zeleninový vývar a nechte povařit, dokud rýže zcela nezměkne. 

  4. Zatímco se rýže vaří, uvařte chřest v osolené vodě. Měl by být uvařený, ale stále hezky křupavý. Přidejte ho do rýže.

  5. Přidejte parmazán a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a vznikne krémová konzistence. Ochutnejte a přidejte podle potřeby sůl a pepř.

  6. Servírujte okamžitě s dalšími plátky parmazánu a čerstvými bylinkami na ozdobu. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
3 Líbí se mi Uložit recept