Enchiladas a.k.a mexické lasagne? Tak trochu jo, protože jak by řekl Babica ,,když nemáš těstoviny, dej tam tortillu a ono to nějak vyjde..." No a vyšlo to skvěle!
Tuhle zapečenou slast máš navíc mnohem rychleji na stole. Stačí ti jen naplnit tortilly směsí z masa a rajčat, posypat sýrem a dát na chvíli zapéct. Značka ideál? Rozhodně! Tak na nic nečekej a pojď tenhle recept vyzkoušet s námi!
1 porce obsahuje
- 581 kcal
- 59 g sacharidů
- 21 g tuků
- 35 g bílkovin
Na 4 porce
- 2 balení Vilgain celozrnné tortilly
- 300 g Vilgain kuřecích prs
- 600 g Vilgain rajčatové omáčky arrabbiata
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 špetka sušeného česneku
- 100 g sýru
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
-
Troubu si dej předehřát na 190 °C
-
V míse smíchej kuřecí maso s kořením (sůl, pepř, sušený česnek) a roztrhej. K masu přilij rajčatovou omáčku smíchej.
Pozn.: Pár lžic rajčatové omáčky nechej stranou na později.
-
Tortilly plň cca 2–3 lžícemi masové směsi a následně je zabal (klasicky srolováním).
-
Na dno zapékací mísy dej dvě lžíce oleje a zabalené tortilly naskládej vedle sebe. Zalij je zbylou rajčatovou omáčkou a pořádně posyp sýrem. Dej zapéct do vyhřáté trouby asi na 30 minut.
-
No a dokonalá večeře je na stole. Zkusíš taky? Dej nám vědět na Instagramu s označením @vilgainrecepty!