Veganské lasagne

Šárka
Šárka Červinková
90 min.
12 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Veganské lasagne

Pořádná nálož veganských lasagní. Tak přesně tu jsme si pro vás dneska připravili. Ať už jste vegan nebo ne, rozhodně si na téhle veganské verzi pochutnáte, protože je v ní všechno, co potřebujete nejen k uspokojení svých chutí ale i pro svého těla.

1 porce obsahuje 1 kostka lasagní

  • 267 kcal
  • 46,7 g sacharidů
  • 19,5 g tuků
  • 15,3 g bílkovin

Na 6 porcí

Zeleninová směs:
Vegan "bešamel":
Na lasagne:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Veganské lasagneZačneme zeleninovou směsí. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, žampiony a opět restujeme.

  2. Zeleninu ochutíme sladkou paprikou, sušeným česnekem a bazalkou. Vše pořádně promícháme a přilijeme drcená rajčata. Přidáme 2 lžíce veganského suga pro lepší chuť a zamícháme. 

  3. Dále přidáme hnědou předvařenou čočku, 2 hrsti listového špenátu a necháme povařit, dokud nebude mrkev měkká. Nakonec zeleninovou směs dochutíme solí a pepřem.

  4. Dalším krokem je příprava "bešamelu". Kešu ořechy hodíme do mixéru, zalijeme vodou, přidáme jablečný ocet, šťávu z půlky citrónu, opepříme, osolíme a umixujeme v hladký krém.

  5. Veganské lasagnePřipravíme si zapékací mísu. Dno pomažeme trochou zeleninové směsi. Dále položíme plátky lasagní, následuje veganský "bešamel", opět zeleninová směs a plátky lasagní, Takto postupujeme do té doby, dokud nám nedojdou těstoviny. Na vrchu by měla být zeleninová směs.

  6. Lasagne pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut na 180 °C. Po 15 minutách přelijeme lasagne trochou vody. Po upečení vyndáme z trouby a necháme chvíli odležet.

  7. Podáváme posypané lahůdkovým droždím.

    Tak dobrou chuť!Veganské lasagne

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
12 Líbí se mi Uložit recept