Pořádná nálož veganských lasagní. Tak přesně tu jsme si pro vás dneska připravili. Ať už jste vegan nebo ne, rozhodně si na téhle veganské verzi pochutnáte, protože je v ní všechno, co potřebujete nejen k uspokojení svých chutí ale i pro svého těla.
1 porce obsahuje
- 267 kcal
- 46,7 g sacharidů
- 19,5 g tuků
- 15,3 g bílkovin
Na 6 porcí
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g mrkve
- 100 g žampionů
- listový špenát
- Vilgain R2E hnědá čočka
- mleté papriky
- sušený česnek
- sušené bazalky
- 425 g Vilgain fine tomato pulp
- 2 lžíce Vilgain Vegan Sugo Basilico
- sůl
- pepř
- 200 g kešu ořechů
- 1 hrnek vody
- 2 čajové lžičky jablečného octa
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1/2 šťáva z citrónu
- sůl
- pepř
- těstoviny lasagne
- lahůdkové droždí
Postup
-
Začneme zeleninovou směsí. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, žampiony a opět restujeme.
-
Zeleninu ochutíme sladkou paprikou, sušeným česnekem a bazalkou. Vše pořádně promícháme a přilijeme drcená rajčata. Přidáme 2 lžíce veganského suga pro lepší chuť a zamícháme.
-
Dále přidáme hnědou předvařenou čočku, 2 hrsti listového špenátu a necháme povařit, dokud nebude mrkev měkká. Nakonec zeleninovou směs dochutíme solí a pepřem.
-
Dalším krokem je příprava "bešamelu". Kešu ořechy hodíme do mixéru, zalijeme vodou, přidáme jablečný ocet, šťávu z půlky citrónu, opepříme, osolíme a umixujeme v hladký krém.
-
Připravíme si zapékací mísu. Dno pomažeme trochou zeleninové směsi. Dále položíme plátky lasagní, následuje veganský "bešamel", opět zeleninová směs a plátky lasagní, Takto postupujeme do té doby, dokud nám nedojdou těstoviny. Na vrchu by měla být zeleninová směs.
-
Lasagne pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut na 180 °C. Po 15 minutách přelijeme lasagne trochou vody. Po upečení vyndáme z trouby a necháme chvíli odležet.
-
Podáváme posypané lahůdkovým droždím.
Tak dobrou chuť!