Jídla z jedné pánve už určitě znáte! Ale věděli jste, že si tak můžete připravit i lasagne? Že ne? Tak my vám teď ukážeme, jak na ně. Jsou jednoduché, rychlé, šťavnaté a parádu udělají jako výživný oběd nebo večeře, když nestíháte. 🤩
1 porce obsahuje
- 914 kcal
- 106 g sacharidů
- 33,4 g tuků
- 47,5 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g těstovin lasagní
- 500 g Vilgain rajčatové omáčky arrabbiata
- 515 ml hovězího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička oregana
- 1/2 čajové lžičky sušené cibule
- 1/2 čajové lžičky soli
- pepř
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 mozzarella
Postup
-
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
-
Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a restujeme cca 2 minuty.
-
K zelenině přidáme mleté maso, které orestujeme dohněda.
-
Vše zalijeme rajčatovou omáčkou a vývarem.
-
Směs ochutíme oreganem, sušenou cibulí, osolíme a opepříme.
-
Lasagne nalámeme na kousky a poklademe je rovnoměrně po celé pánvi. Přikryjeme pokličkou a necháme cca 15‑20 minut vařit do změknutí. Během vaření průběžně lasagne promícháme, aby se nám nepřipalovaly na dno pánve.
-
Do změklých lasagní natrháme mozzarellu, promícháme a můžeme podávat.
-
Lasagne z pávne podáváme se lžičkou zakysané smetany a čerstvou bazalkou.
-
Tak dobrou chuť!