Je čas dýně v každém receptu... a to znamená jediné - dýňové lasagne jste už zkoušeli? My jo a je to velká pecka, tak je zkuste taky! Ideální rychlý oběd pro vegetariány, na kterém si pochutná i ten největší meat lover.
1 porce obsahuje
- 617 kcal
- 86 g sacharidů
- 17 g tuků
- 26 g bílkovin
Postup
-
Předehřejte troubu na 200 °C.
-
Nakrájenou dýni dejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte, dokud dýně nebude měkká (asi 20‑25 minu). Dýni potom rozmixujte na hladké pyré.
-
Pro přípravu béšamelové omáčky rozpusťte máslo v pánvi na středním ohni. Přidejte mouku a míchejte, dokud se nevytvoří hladká směs. Postupně přilévejte mléko, míchejte stále, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
Snižte teplotu trouby na 180°C.
-
Do zapékací misky vložte vrstvu dýňového pyré, pokryjte plátky lasagní, přidejte vrstvu béšamelu a posypte strouhanou mozzarellou. Opakujte, dokud nebudou všechny ingredience spotřebované, zakončete vrstvou sýra.
-
Pečte v předehřáté troubě 25‑30 minut.
-
Podávejte s lístkem bazalky a strouhaným parmazánem.