Sezóna lilku už je v plném proudu a byla by velká škoda ji letos nevyužít! Zkuste například tyhle skvělé letní těstoviny, které budete mít na stole doslova za pár minut, nasytí vás na několik hodin a ještě k tomu si pořádně pochutnáte!
1 porce obsahuje 1 miska směsi
- 425 kcal
- 46 g sacharidů
- 12 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 4 porce
- 200 g špaldových těstovin
- 1 balení krůtího trhaného masa
- 4 lžíce Vilgain kečup bez cukru
- 2 lilky
- 1 lžíce sušené bazalky
- 1 čajová lžička tymiánu
- sůl
- pepř
- avokádový olej
- 100 g ricotty
Postup
-
-
Jako první si nakrájejte oba lilky na drobné kostičky a ty následně zprudka opečte na hluboké pánvi na trošce avokádového oleje.
-
Orestovaný lilek zasypte kořením, štědře osolte a nechte ho ještě zhruba 10‑15 minut podusit, dokud nezměkne a chutě se nepropojí. Mezitím si uvařte těstoviny podle návodu.
-
Podušený lilek stáhněte z plotny, přidejte k němu trhané krůtí maso, kečup, uvařené těstoviny a vše společně promíchejte. Krátce prohřejte, dochuťte solí a pepřem a rozdělte do talířů. Podávejte s velkou lžící ricotty, dobrou chuť!
-