Lilkové lasagne

Aktin
Aktin Redakce
55 min. plus 30 odležení lilku
3 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Lilkové lasagne
ilustrační obrázek, zdroj: prairiefarms.com

Itálie není nikdy dost, někdy je ale potřeba drobná obměna. Pro tento recept jsme zvolili lasagne, které ozvláštní lilek. Už jste tuhle změnu zkoušeli? Tak na to pojďte s námi! :)

1 porce obsahuje 1 kostka lasagní

  • 627 kcal
  • 84 g sacharidů
  • 17 g tuků
  • 31,5 g bílkovin

Na 4 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C .

  2. Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte odstát asi 30 minut, aby se z něj vytekla přebytečná voda.

  3. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli a česnek.

  4. Přidejte rajčata v plechovce, rajčatový protlak a oregano. Osolte a opepřete podle chuti a nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 10 minut.

  5. Smíchejte tvaroh s vejcem a dochuťte solí a pepřem.

  6. Lasagne uvařte al dente podle návodu na obalu.

  7. Vymažte zapékací misku olejem a položte do ní jednu vrstvu lasagní. Na ni položte plátky lilku, poté rajčatovou omáčku a nakonec směs tvarohu a vejce. Opakujte, dokud nevyužijete všechny ingredience. Navrch posypte sýrem, nejlépe se hodí kozí.

  8. Lasagne pečte v troubě asi 30 minut, nebo dokud sýr nezezlátne a lasagne nebudou prohřáté až do středu. 

  9. Podávejte zasypané další dávkou sýra a posypané trochou oregana. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
3 Líbí se mi Uložit recept