Itálie není nikdy dost, někdy je ale potřeba drobná obměna. Pro tento recept jsme zvolili lasagne, které ozvláštní lilek. Ten jídlu dodá maximální šťavnatost a skvěle ho tak využijete v sezóně, když už nevíte, co z něj.
Už jste tuhle změnu zkoušeli? Tak na to pojďte s námi! 💪🏻
1 porce obsahuje
- 627 kcal
- 84 g sacharidů
- 17 g tuků
- 31,5 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 lilek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčat v konzervě
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce oregana
- sůl
- pepř
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- 1 balení těstovin lasagní
- 150 g sýru
Postup
-
Troubu si předehřejte na 180 °C .
-
Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte odstát asi 30 minut, aby se z něj vytekla přebytečná voda.
-
Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
-
Přidejte rajčata v plechovce, rajčatový protlak a oregano. Osolte a opepřete podle chuti a nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 10 minut.
-
Smíchejte tvaroh s vejcem a dochuťte solí a pepřem.
-
Vymažte zapékací misku olejem a položte do ní jednu vrstvu lasagní. Na ni položte plátky lilku, poté rajčatovou omáčku a nakonec směs tvarohu a vejce. Opakujte, dokud nevyužijete všechny ingredience. Navrch posypte sýrem, nejlépe se hodí kozí.
-
Lasagne pečte v troubě asi 30 minut, nebo dokud sýr nezezlátne a lasagne nebudou prohřáté až do středu.
-
Podávejte zasypané další dávkou sýra a posypané trochou oregana. Dobrou chuť!