No kdo by neměl rád burgery?
My tu máme jeden recept na burger s trhaným tofu, na kterém si pochutná jedlík masa i vegan. Je to extra jednoduchý recept, který ale na talíři udělá velkou parádu a navíc strávníkům dodá pořádnou dávku bílkovin. Tak se s námi pojďte podívat, jak na to! :)
1 porce obsahuje 1 burger
- 603 kcal
- 66 g sacharidů
- 21 g tuků
- 31 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 bulka
- 100 g tofu
- 1 špetka bílého pepře
- 1 špetka papriky mleté – uzené
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 80 g červeného zelí
- 100 g bílého jogurtu
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička jablečného octa
- 1 rajče
- 1 rukola
Postup
-
Nejlépe 2 hodiny předem si nalož zelí. Červené zelí nakrájej na tenké nudličky a smíchej s jogurtem, cukrem, octem a kořením (sůl, pepř) - vegani mohou jogurt nahradit rostlinným nebo ho vynechat úplně. -
Na rozpálené pánvi se lžičkou oleje restuj natrhané tofu. K němu přidej koření (mletou papriku uzenou, bílý pepř, česnek a tymián), sójovou omáčku a můžeš podlít kapkou vody. Restuj, dokud nebude dozlatova.
-
Nakonec už stačí jen bulky opéct z obou stran (můžeš přidat kapku oliváče) a vrstvit.
Bulka – červené zelí – trhané tofu – rajče – rukola – bulka.
-
Tak dobrou chuť!