Málokdo by pohrdnul čemukoli, kde najde pořádnou dávku roztopeného sýra. Málokdo by pohrdnul něčemu, co je do pár minut hotové, nepotřebuje k tomu vykoupit celý obchod a zvládne to levou zadní. Myslíme si, že málokdo by pohrdnul taky téhle česnekové quesadille, která teď na podzim dokonale poslouží třeba jako příloha k husté polévce.
Nákup použitých surovin pro recept
1 porce obsahuje
- 208 kcal
- 18 g sacharidů
- 10 g tuků
- 9,8 g bílkovin
Na 4 porce
- 2 Vilgain celozrnné tortilly
- 120 g strouhané mozzarelly
- sušený česnek
- provensálské koření
- 1 lžíce másla
Postup
-
Mozzarellu bez nálevu si nastrouháme nahrubo. Na tortillu natřeme máslo a posypeme polovinou nastrouhaného sýra.
-
Přidáme taky sušený česnek, provensálské koření a přikryjeme druhou tortillou.
-
Nakonec vršek posypeme zbylým sýrem, bylinkami a česnekem. Pečeme v horkovzdušné fritéze na 185 ° C 5‑8 minut.
-
Tak dobrou chut!