Fermentovaná zelenina je vitamíny nabušená surovina, které se skvěle hodí k rýži, masu a nebo jí můžete smíchat s rýžovými nudlemi podle našeho receptu. Vykouzlíte tak rychlé jídlo, které se perfektně hodí nejenom do podzimních dnů.
1 porce obsahuje
- 345 kcal
- 57,5 g sacharidů
- 6,1 g tuků
- 12,6 g bílkovin
Na 4 porce
- 240 g rýžových nudlí
- 180 g fermentované zeleniny - kimchi
- 2 mrkve
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 žampionů
- 1/2 papriky
- mletý zázvor
- koriandr
- jarní cibulka
- vejce
- sezam
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje sezamového
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce sriracha omáčky
Postup
-
Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu.
-
Na oleji orestujeme na plátky nakrájenou červenou cibuli, na nudličky nakrájenou mrkev, najemno nasekaný česnek, žampiony a červenou papriku.
-
Směs zeleniny osolíme, opeříme, a přidáme nasekaný koriandr.
-
Přidáme uvařené rýžové nudle a fermentovanou zeleninu - kimchi.
-
Na zálivku smícháme všechny ingredience a nalijeme ji na základ ze zeleniny a nudlí. Zamícháme.
-
Nudlový salát podáváme s volským okem, sezamovým semínkem, jarní cibulkou a koriandrem. Tak dobrou chuť!