Arašídové máslo, chilli omáčka, nudle a kuře? Tak to zní skvěle! Teda... nejenom, že to skvěle zní, hlavně to skvěle chutná!
Tahle rychlovka je nabitá bílkovinami a navíc pěkně variabilní - pokud nejíš kuře, hodíš tam jiné oblíbené maso, pokud jsi vegetarián, jistí to zase tofu. A přesně to máme na tohle receptu, kromě chuti, rádi. Tak se pojď podívat, jak na to.
1 porce obsahuje
- 649 kcal
- 66,3 g sacharidů
- 22 g tuků
- 48,4 g bílkovin
Na 1 porci
- 200 g udon nudlí
- 150 g kuřecích prs
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička chilli omáčky z uzených paprik
- 1 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce Vilgain medu z oblasti lesa
- 1 lžíce lupinové amino omáčky
- voda
- sezam
- listová petržel
- sůl
- paprika mletá – uzená
- citronová šťáva
Postup
-
Na troše oleje zrpudka orestujeme osolené a okořeněné kuřecí prso ze všech stran dozlatova a pak dáme dopéct do rozehřáté trouby na 180 °C na asi 5 minut. Díky tomu bude maso hezky šťavnaté. -
Maso sundáme z pánve, na kterou dáme lžičku chilli omáčky, 2 lžíce arašídového másla, 1 lžíci medu a lupinové amino omáčky (nebo sójové omáčky) a podle potřeby trochu vody, aby nám vznikla hustší omáčka.
-
Do té vložíme podle návodu na obalu uvařené nudle a pořádně promícháme.
-
Nakonec na nudle položíme nakrájené kuřecí maso, posypeme sezamem a nasekanou petrželkou a zakápneme citrónem. Tak dobrou chuť!