Kuřecí kari je klasika, která vás zasytí a vaše chuťové pohárky se dokonale nabaží esencí Indie! Tentokrát si vzal do parády recept Oliver Pape, tak pojďte vyzkoušet jeho extra vychucenou verzi!
1 porce obsahuje
- 913 kcal
- 48 g sacharidů
- 67 g tuků
- 57 g bílkovin
Na 2 porce
- 300 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 10 g zázvoru
- 1 mrkev
- koriandr
- 1 lžíce kari pasty
- ghee
- 1 balení kokosového mléka
- 150 ml rajčatového pyré
- 3 lžíce sójové omáčky
- sůl
- 2 Vilgain celozrnné tortilly
- 20 g česnekových kešu ořechů
Postup
-
Kuře nakrájíme na střední kousky a zprudka orestujeme v hrnci s trochou ghee.
-
Maso dáme stranou a v hrnci opět zprudka orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev a stonky koriandru. Přidáme dostatek tuku. Přimícháme utřený česnek, zázvor a lžíci kari pasty a sojové omáčky, restujeme.
-
Přidáme rajčata a povaříme. Následně přilijeme kokosové mléko a znovu povaříme. Poté omáčku rozmixujeme dohladka a vrátíme kuře zpět do omáčky. Necháme vařit a dochutíme.
-
Tortillu opečeme na ghee a kari, ozdobíme kešu s česnekem a čerstvým koriandrem.
-
No a můžeme podávat. Tak dobrou chuť!