Chana masala: cizrnové kari s kokosovým mlékem

Aktin Redakce
Aktin Redakce
35 min.
16 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Chana masala: cizrnové kari s kokosovým mlékem
ilustrační foto, zdroj: realfood.tesco.com

Kolik milovníků Asie tu máme? Myslíme i na vás, proto jsme si pro vás připravili recept na tohle cizrnové kari, na kterém si pochutná vegan i masožrout. Kombinace chutí a vůní vás dostane a hlavně pořádně zasytí!

1 porce obsahuje 1 talíř kari s rýží

  • 569,5 kcal
  • 64 g sacharidů
  • 28 g tuků
  • 13,5 g bílkovin

Na 4 porce

Kari:
Omáčka:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a na něm ingredience restujte, dokud nezezlátnou.

  2. Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu a garam masala koření. Směs orestujte další minutu, aby se koření propojilo s ostatními ingrediencemi.

  3. Do hrnce přidejte vařenou cizrnu a dobře promíchejte, aby byla cizrna obalená kořením.

  4. Přilijte kokosové mléko a promíchejte. Přikryjte hrnec a nechte jídlo vařit na mírném ohni asi 15 minut.

  5. Ochutnejte a přidejte sůl podle chuti. Pokud je potřeba, přidejte ještě trochu koření.

  6. Chana masalu podávejte horkou, ideálně s čerstvým chlebem nebo rýží.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
16 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________