Kolik milovníků Asie tu máme? Myslíme i na vás, proto jsme si pro vás připravili recept na tohle cizrnové kari, na kterém si pochutná vegan i masožrout. Kombinace chutí a vůní vás dostane a hlavně pořádně zasytí!
1 porce obsahuje
- 569,5 kcal
- 64 g sacharidů
- 28 g tuků
- 13,5 g bílkovin
Na 4 porce
- 400 g ready to eat cizrny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička zázvoru
- 1 čajová lžička koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička garam masaly
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- 600 g rýže
Postup
-
Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a na něm ingredience restujte, dokud nezezlátnou.
-
Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu a garam masala koření. Směs orestujte další minutu, aby se koření propojilo s ostatními ingrediencemi.
-
Do hrnce přidejte vařenou cizrnu a dobře promíchejte, aby byla cizrna obalená kořením.
-
Přilijte kokosové mléko a promíchejte. Přikryjte hrnec a nechte jídlo vařit na mírném ohni asi 15 minut.
-
Ochutnejte a přidejte sůl podle chuti. Pokud je potřeba, přidejte ještě trochu koření.
-
Chana masalu podávejte horkou, ideálně s čerstvým chlebem nebo rýží.