Plánujete grilovačku a chcete vaše meníčko obohatit i o vege pohoštění? Vyzkoušejte tyhle boží burger se svěží chutí citrónu a koriandru. Ať už bude u stolu sedět vegan nebo masožravec, ručíme vám za to, že si na nich všichni pochutnáte.
1 porce obsahuje 1 burger bez žemle a obložení
- 186 kcal
- 17,4 g sacharidů
- 8,4 g tuků
- 8,1 g bílkovin
Na 1 porci
- 260 g ready to eat cizrny
- 150 g cukety
- 1/2 červené cibule
- 40 g ovesných vloček
- 10 g oleje
- 30 g arašídového másla
- 1/2 šťáva z citrónu
- koriandr
- sůl
- koření
- olivový olej ve spreji
- pečivo
- zelenina
Postup
-
Cizrnu propláchneme a rozmačkáme vidličkou. Čím důkladněji, tím lépe - burger pak bude lépe držet.
-
K cizrně přidáme nastrouhanou cuketu, ovesné vločky, nadrobno nakrájenou cibuli, olivový olej, citrónovou šťávu a arašídové máslo. Směs dochutíme solí, čerstvým koriandrem a kořením. Použít můžete například trochu chilli, červené mleté papriky, pepře, sušeného česneku nebo trošku drceného kmínu.
-
Ze směsi vytvarujeme 4 přibližně stejně velké burgery. Na pánev zlehka nastříkáme olivový olej a burger restujeme na mírném stupni 10 minut z každé strany. Výborné jsou teplé, ale skvěle poslouží i jako oběd s sebou na studeno.
-
Dobrou chuť.