Vege cizrnový burger

Kristína Močková
Kristína Močková
30 min. 10 min. přípravy, 20 min. restování
87 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Vege cizrnový burger

Plánujete grilovačku a chcete vaše meníčko obohatit i o vege pohoštění? Vyzkoušejte tyhle boží burger se svěží chutí citrónu a koriandru. Ať už bude u stolu sedět vegan nebo masožravec, ručíme vám za to, že si na nich všichni pochutnáte. 

1 porce obsahuje 1 burger bez žemle a obložení

  • 186 kcal
  • 17,4 g sacharidů
  • 8,4 g tuků
  • 8,1 g bílkovin

Na 1 porci

K tomu
  • pečivo
  • zelenina

Postup

  1. Cizrnu propláchneme a rozmačkáme vidličkou. Čím důkladněji, tím lépe - burger pak bude lépe držet.Vege cizrnový burger

  2. K cizrně přidáme nastrouhanou cuketu, ovesné vločky, nadrobno nakrájenou cibuli, olivový olej, citrónovou šťávu a arašídové máslo. Směs dochutíme solí, čerstvým koriandrem a kořením. Použít můžete například trochu chilli, červené mleté papriky, pepře, sušeného česneku nebo trošku drceného kmínu. Vege cizrnový burger

  3. Ze směsi vytvarujeme 4 přibližně stejně velké burgery. Na pánev zlehka nastříkáme olivový olej a burger restujeme na mírném stupni 10 minut z každé strany. Výborné jsou teplé, ale skvěle poslouží i jako oběd s sebou na studeno. Vege cizrnový burger

  4. Dobrou chuť.Vege cizrnový burger

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
87 Líbí se mi Uložit recept