Lehký a sytý oběd nebo dokonalá večeře. Burger se svěží chutí citrónu a koriandru se bude perfektně vyjímat na vašem stole. Ať už jste vegetarián nebo masožravec, ručíme za to, že si na nich pochutnáte. Dokonce přibližně 9,5 z 10 masožravců si po zahryznutí řekne "mňam do p.. " však víte, co myslíme :).
1 porce obsahuje 1 burger bez žemle a obložení
- 186 kcal
- 17,4 g sacharidů
- 8,4 g tuků
- 8,1 g bílkovin
Na 1 porci
- 260 g cizrny z konzervy
- 150 g cukety
- 1/2 červené cibule
- 40 g ovesných vloček
- 10 g oleje
- 30 g arašídového másla
- šťáva z 1/2 citrónu
- koriandr
- sůl
- koření
- olivový olej ve spreji
- pečivo
- zelenina
Postup
-
Cizrnu propláchneme a rozmačkáme vidličkou. Čím důkladněji, tím lépe - burger bude dohromady lépe držet. -
K cizrně přidáme nastrouhanou cuketu, ovesné vločky, nadrobno nakrájenou cibuli, olivový olej, citrónovou šťávu a arašídové máslo. Směs dochutíme solí, čerstvým koriandrem a kořením. Použít můžete například trochu chilli, červené mleté papriky, pepře, sušeného česneku nebo trošku drceného kmínu.
-
Ze směsi vytvarujeme 4 přibližně stejně velké burgery. Na pánev zlehka nastříkáme olivový olej a burger restujeme na mírném stupni 10 minut z každé strany. Výborné jsou teplé, ale skvěle poslouží i jako oběd s sebou na studeno.
-
Nezapomeňte se pochlubit s vašimi burgery pod #aktinrecepty :)