Konec snídaňovému stereotypu! Co takhle dát si burger?

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová Poprvé publikováno 15. 3. 2019
Aktualizováno 20. 3. 2019
2 minuty čtení
Konec snídaňovému stereotypu! Co takhle dát si burger?
5

Myšlenky by chtěly posnídat lívance, ale srdce touží po vajíčkách. Řešení? Snídaňový burger! Zní to možná trochu bizarně, ale žádný strach! Po tomto fešákovi nebudete mít pocit, že si potřebujete dát další hodinku šlofíka. Navíc vypadá dost fotogenicky, nemyslíte? #aktinrecepty

Budeme potřebovat: 

Na 10 lívanců:

Náplň do jednoho burgeru:

  • 10 g cibule
  • 2 vejce 
  • 15 g slaniny
  • 15 g avokáda
  • sůl, pepř, bylinky
  • ghí na smažení
1552507856_a_2425.jpg

Postup:

  1. Nejdříve smícháme ovesnou mouku a kypřící prášek. Přidáme vejce, kefír, nastrouhaný sýr. Ochutíme kořením a bylinkami. Důkladně promícháme a vytvoříme těsto.
  2. Smažíme na pánvi potřené ghí na mírném plameni z obou stran. 
  3. Burgery naplníme podle chuti. My jsme zvolili míchaná vejce na cibulce, opečenou slaninu a avokádo. 

Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte vše zdokumentovat a podělit se s námi o výsledek na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty. 

Dobrou chuť!

1552509396_a_2425.jpg

Na jeden burger vychází:

  • 357 kcal 
  • 15 g sacharidů 
  • 25 g tuku 
  • 19 g bílkovin
1552509419_a_2425.jpg
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku