Batáty plněné kuskusem, cizrnou a riccotou

Eliška Lossmannová
Eliška Lossmannová
70 min.
25 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Batáty plněné kuskusem, cizrnou a riccotou

Batáty se dají připravovat na mnoho způsobů, ať už nasladko nebo naslano, no a my pro tenhle recept zvolili slanou variantu a naplnili je vegetariánským salátem z kuskusu. 

A jak jsou na tom oproti jiným odrůdám brambor? To si můžete přečíst tady: Jsou zdravější brambory nebo batáty?

1 porce obsahuje 1 plněná batáta

  • 486 kcal
  • 76 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 18,1 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. Batáty plněné kuskusem, cizrnou a riccotouBatáty lehce nařízneme ze všech stran, zabalíme je do alobalu a dáme je péct na 220 - 230°C 50 - 60 minut.

  2. Kuskus smícháme s majoránkou, solí a pepřem a zalijeme ho 2x větším množstvím vroucí vody. Přikryjeme pokličkou a necháme ho změknout.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cizrnu a baby špenát. Obě ingredience potom smícháme s kuskusem. Rovnou si také nakrájíme rajčata na menší kousky, snítku petržele najemno a přidáme ke kuskusové směsi. Nakonec vmícháme 15 g ricotty.Batáty plněné kuskusem, cizrnou a riccotou

  4. Do měkka upečené sladké brambory rozkrojíme podélně a každou naplníme kuskusovým salátem.

  5. Nakonec ozdobíme zbytkem ricotty a Vilgain praženou cizrnou.

    Dobrou chuť!Batáty plněné kuskusem, cizrnou a riccotou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
25 Líbí se mi Uložit recept