Batáty se dají připravovat na mnoho způsobů, ať už nasladko nebo naslano, no a my pro tenhle recept zvolili slanou variantu a naplnili je vegetariánským salátem z kuskusu.
A jak jsou na tom oproti jiným odrůdám brambor? To si můžete přečíst tady: Jsou zdravější brambory nebo batáty?
1 porce obsahuje
- 486 kcal
- 76 g sacharidů
- 12 g tuků
- 18,1 g bílkovin
Na 2 porce
- 350 g brambor
- 50 g kuskusu
- 100 g baby špenátu
- 100 g ready to eat cizrny
- 80 g rajčat
- 30 g ricotty
- 1/3 čajové lžičky himalájské soli
- 1 špetka kajenského pepře
- 1 čajová lžička majoránky
- 10 g avokádového oleje
- 1 špetka petržele
Postup
-
Batáty lehce nařízneme ze všech stran, zabalíme je do alobalu a dáme je péct na 220 - 230°C 50 - 60 minut. -
Kuskus smícháme s majoránkou, solí a pepřem a zalijeme ho 2x větším množstvím vroucí vody. Přikryjeme pokličkou a necháme ho změknout.
-
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cizrnu a baby špenát. Obě ingredience potom smícháme s kuskusem. Rovnou si také nakrájíme rajčata na menší kousky, snítku petržele najemno a přidáme ke kuskusové směsi. Nakonec vmícháme 15 g ricotty.
-
Do měkka upečené sladké brambory rozkrojíme podélně a každou naplníme kuskusovým salátem.
-
Nakonec ozdobíme zbytkem ricotty a Vilgain praženou cizrnou.
Dobrou chuť!