Fantazie v kuchyni pokulhává a vy už nevíte co ukuchtit? Zkuste náš tip na zdravý, výživný, skvěle vypadající a navíc v cuku letu připravený oběd.
Maso jsme vybrali pečlivě z kvalitních českých chovů a připravili za vás. Stačí ho jen dochutit a doplnit o přílohu. Co takhle sáhnout třeba po batátech, které vynikají skvělými výživovými hodnotami i nepřehlédnutelnou barvou?
1 porce obsahuje
- 428 kcal
- 52 g sacharidů
- 12 g tuků
- 28 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 batáty
- 200 g krůtího trhaného masa
- 2 lžíce amino omáčky
- 25 g křupavého arašídového másla
- 8 g zázvoru
- 1 lžíce sušené cibule
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 čajová lžička chilli
- voda
- bylinky
- sezam
Postup
-
Nejprve si připravíme batáty – umyjeme je a zvrchu podélně nařízneme nožem. Pečeme na 180 stupňů asi 40–50 minut, záleží na velikosti batátů.
-
Mezi tím, co se batáty pečou, vrhneme se na přípravu masové směsi.
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Následně smícháme všechny ingredience potřebné na marinádu a doředíme vodou do požadované konzistence.
Trhané krůtí maso naložíme do marinády, než se batáty upečou a lehce vychladnout.
-
Upečené batáty lehce rozevřeme do tvaru lodiček a pomocí lžíce vydlabeme místo na náplň.
Připravené batátové lodičky plníme masovou směsí, posypeme bylinkami, sezamem a podáváme.
Dobrou chuť!
-
Nezapomeňte se s námi o výsledek podělit na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.