Nápadů na rychlé a fit recepty, které zaberou jen malou chvilku vašeho času, není nikdy dostatek. Pokud je to navíc recept, který je vhodný i do krabičky, jako právě tyhle plněné papriky, je to jedno velké plus.
Pokud máte rádi zapečené papriky i s omáčkou, můžete je zapéct v hlubší zapékací míse, zalít je rajčatovou omáčkou dochucenou bylinkami a kořením a k nim si udělat rýži nebo jinou oblíbenou přílohu.
1 porce obsahuje
- 290 kcal
- 36,8 g sacharidů
- 6,4 g tuků
- 37,4 g bílkovin
Na 2 porce
- 2 papriky
- avokádový olej
- 100 g hnědé čočky
- 70 g černých fazolí
- 1 vejce
- 60 g rajčat
- 35 g červené cibule
- 16 g rajčat v oleji
- 50 g Vilgain kečupu bez cukru
- 2 čajové lžičky amino omáčky
- 10 g špaldové mouky
- 1 čajová lžička sušené bazalky
- 10 g listové petržele
- 1 špetka himalájské soli
- 1 špetka pepře
- 20 g sýru
Postup
-
Papriky zbavíme stopky a semínek. Očištěné je dáme na plech s papírem na pečení a nastříkáme je z venku i zevnitř olejem ve spreji.
-
V míse smícháme čočku, fazole, najemno nakrájenou cibuli, rajčata, sušená rajčata a vejce. Poté přimícháme kečup, amino omáčku, mouku, nasekané bylinky sůl a pepř.
-
Papriky naplníme luštěninovou směsí, nastrouháme na ně sýr a necháme zapéct na 200 °C zhruba 40 minut.
-
Dobrou chuť!