Cizrnová omeleta se špenátem a žampiony

Eliška Lossmannová
Eliška Lossmannová
25 min.
18 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Cizrnová omeleta se špenátem a žampiony

Rychlý a jednoduchý oběd nebo večeře plná bílkovin. 

Přesně to je tahle cizrnová omeleta, na kterou potřebujete jen pár ingrediencí a minimum času na přípravu. Když k ní přidáte špenát a žampiony, jako my, bude na vašem stole opravdu často!

1 porce obsahuje 1 omeleta

  • 479 kcal
  • 41 g sacharidů
  • 23 g tuků
  • 23,5 g bílkovin

Na 2 porce

Na omeletu:
K podávání:
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Cizrnová omeleta se špenátem a žampionyCizrnu lehce rozmačkáme a smícháme s cizrnovou moukou, vejcem, olejem, rozmačkaným česnekem a kořením.

  2. Do směsi postupně  vmícháme vodu, aby nám vzniklo tekutější těsto.

  3. Rozpálíme pánev s trochou oleje, na kterou nalijeme těsto. Omelety opečeme z obou stran dozlatova.

  4. Očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a orestujeme na kapce oleje. Potom si podusíme špenát.

  5. Podáváme s ricottou, špenátem, žampiony a praženou cizrnu.

    Dobrou chuť!Cizrnová omeleta se špenátem a žampiony

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
18 Líbí se mi Uložit recept