Rychlý a jednoduchý oběd nebo večeře plná bílkovin.
Přesně to je tahle cizrnová omeleta, na kterou potřebujete jen pár ingrediencí a minimum času na přípravu. Když k ní přidáte špenát a žampiony, jako my, bude na vašem stole opravdu často!
1 porce obsahuje
- 479 kcal
- 41 g sacharidů
- 23 g tuků
- 23,5 g bílkovin
Na 2 porce
- 60 g ready to eat cizrny
- 100 g cizrnové mouky
- 15 g avokádového oleje
- 0,4 čajové lžičky himalájské soli
- špetka pepře
- 1/3 čajové lžičky majoránky
- 1 stroužek česneku
- 0,4 čajové lžičky granulované cibule
- 1 vejce
- 80 g ricotty
- 50 g baby špenátu
- 2 žampiony
- avokádový olej
- 1 špetka himalájské soli
- 1 špetka pepře
Postup
-
Cizrnu lehce rozmačkáme a smícháme s cizrnovou moukou, vejcem, olejem, rozmačkaným česnekem a kořením.
-
Do směsi postupně vmícháme vodu, aby nám vzniklo tekutější těsto.
-
Rozpálíme pánev s trochou oleje, na kterou nalijeme těsto. Omelety opečeme z obou stran dozlatova.
-
Očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a orestujeme na kapce oleje. Potom si podusíme špenát.
-
Podáváme s ricottou, špenátem, žampiony a praženou cizrnu.
Dobrou chuť!