Vajíčka k snídani, obědu a klidně i k večeři. Jsou mezi námi tací vaječní experti, co by doma s přehledem zaměstnali třeba celý kurník slepiček dávajících ta skvělá domácí vajíčka s pěkně žlutým žloutkem. No jo, jenže točit pořád dokola míchačky a omeletu může být trochu nuda, ne? Dejte svým vajíčkům šmrnc! Vyzkoušejte některý z našich receptů ze série: "Originální vajíčková snídaně."
Postup
-
Vejce vytáhneme z lednice alespoň čtvrt hodiny před přípravou, aby měla pokojovou teplotu.
-
Opatrně je vložíme do vroucí vody a vaříme 4 minuty. Poté vejce okamžitě zchladíme ledovou vodou, aby šla snadno zbavit skořápky.
-
Nakřápneme a oloupeme špičku skořápky, podebereme vejce lžící a vyklopíme je do sklenice.
-
Dochutíme solí, pepřem a oblíbenými bylinkami. Vychutnáváme nejlépe s čerstvým kváskovým chlebem.