Tři vejce do skla

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
10 min.
36 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Tři vejce do skla

Vajíčka k snídani, obědu a klidně i k večeři. Jsou mezi námi tací vaječní experti, co by doma s přehledem zaměstnali třeba celý kurník slepiček dávajících ta skvělá domácí vajíčka s pěkně žlutým žloutkem. No jo, jenže točit pořád dokola míchačky a omeletu může být trochu nuda, ne? Dejte svým vajíčkům šmrnc! Vyzkoušejte některý z našich receptů ze série: "Originální vajíčková snídaně."

Obsahuje 3 vejce a jeden kus pečiva

  • 224 kcal
  • 1 g sacharidů
  • 16 g tuků
  • 19 g bílkovin

Ingredience

Postup

  1. Tři vejce do sklaVejce vytáhneme z lednice alespoň čtvrt hodiny před přípravou, aby měla pokojovou teplotu.

  2. Opatrně je vložíme do vroucí vody a vaříme 4 minuty. Poté vejce okamžitě zchladíme ledovou vodou, aby šla snadno zbavit skořápky. 

  3. Nakřápneme a oloupeme špičku skořápky, podebereme vejce lžící a vyklopíme je do sklenice. 

  4. Dochutíme solí, pepřem a oblíbenými bylinkami. Vychutnáváme nejlépe s čerstvým kváskovým chlebem. Tři vejce do sklaTři vejce do skla

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
36 Líbí se mi Uložit recept