Jáhlový nákyp

50 min.
35 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Jáhlový nákyp

Co takhle si připomenout oblíbený, teď už možná trochu zapomenutý, jáhlový nákyp. Přidáme jablka, jahody a z původně skromného jídla je rázem luxusní dezert. A na protein jsme samozřejmě taky nezapomněli. 

No přesvědčte se sami. 

1 porce obsahuje 1 miska nákypu

  • 321 kcal
  • 32 g sacharidů
  • 13,5 g tuků
  • 18 g bílkovin

Na 4 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 170°C.

  2. Jáhly zalijeme horkou vodou, posypeme solí a povaříme 4 minuty. Slijeme jáhly a přilijeme mléko a mletou vanilku. Vaříme 15 minut. Do hotové kaše přisypeme skořici a přidáme mandlové máslo. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. 40 g erythritolu vyšleháme se žloutkem do husté světlé pěny, vmícháme do vychladlé kaše a přisypeme vanilkový protein.

  4. Bílky vyšleháme do tuha se zbytkem erythritolu (20 g). Polovinu vyšlehaného sněhu vmícháme do vychladlé kaše. Zapékací misky nebo mísu vysprejujeme avokádovým olejem ve spreji a rovnoměrně rozprostřeme vychladlou jáhlovou kaši.

  5. Poté navrstvíme ovoce - nahrubo nastrouhaná jablka spolu s plátky jahod. Nakonec přidáme zbylý sníh. Pečeme cca 25 - 30  min. ve středu trouby.

    Dobrou chuť.Jáhlový nákyp

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
35 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________