Jáhlový nákyp

Aneta Pohořelická
Aneta Pohořelická
50 min.
18 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Jáhlový nákyp

Co takhle si připomenout oblíbený, teď už možná trochu zapomenutý, jáhlový nákyp. Přidáme jablka, jahody a z původně skromného jídla je rázem luxusní dezert. A na protein jsme samozřejmě taky nezapomněli. 

No přesvědčte se sami. 

1 porce obsahuje 1 miska nákypu

  • 321 kcal
  • 32 g sacharidů
  • 13,5 g tuků
  • 18 g bílkovin

Na 4 porce

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 170°C.

  2. Jáhly zalijeme horkou vodou, posypeme solí a povaříme 4 minuty. Slijeme jáhly a přilijeme mléko a mletou vanilku. Vaříme 15 minut. Do hotové kaše přisypeme skořici a přidáme mandlové máslo. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím si oddělíme žloutky od bílků. 40 g erythritolu vyšleháme se žloutkem do husté světlé pěny, vmícháme do vychladlé kaše a přisypeme vanilkový protein.

  4. Bílky vyšleháme do tuha se zbytkem erythritolu (20 g). Polovinu vyšlehaného sněhu vmícháme do vychladlé kaše. Zapékací misky nebo mísu vysprejujeme avokádovým olejem ve spreji a rovnoměrně rozprostřeme vychladlou jáhlovou kaši.

  5. Poté navrstvíme ovoce - nahrubo nastrouhaná jablka spolu s plátky jahod. Nakonec přidáme zbylý sníh. Pečeme cca 25 - 30  min. ve středu trouby.

    Dobrou chuť.Jáhlový nákyp

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
18 Líbí se mi Uložit recept