Recept na další rychlé jídlo hotové do 20 minut je tady! Zkuste tuhle asijskou pochoutku s hovězím teriyaki masem a jasmínovou rýží. Zvládne ho každý z vás, skvěle zasytí a navíc si během pár minut zajistíte oběd na několik dní dopředu!
1 porce obsahuje
- 714 kcal
- 91 g sacharidů
- 25 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 4 porce
- 400 g jasmínové rýže
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce teriyaki omáčky
- pepř
- sůl
- sušený česnek
- 2 mrkve
- 1/2 červeného zelí
- 2 jarní cibulky
- sezam
Postup
-
Rýži uvaříme dle návodu na obale.
-
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
-
Přidáme mleté hovězí maso a orestujeme ze všech stran.
-
Maso osolíme, opepříme a podlijeme teriyaki omáčkou.
-
Restujeme dalších cca 5 minut.
-
Do misky nandáme rýži, teriyaki hovězí, nadrobno nakrájené hlávkové červené zelí, nastrouhanou mrkev a jarní cibulku.
-
Maso posypeme bílým sezamem a můžeme podávat.
-
Dobrou chuť.